Lähiruokaa

Syksyllä myytävä karitsanliha on aitoa niittylihaa. Karitsat ovat laiduntaneet koko kesän vehreillä joenrantaniityillä syöden puhtaita luonnonkasveja.

Meillä myytävä karitsanliha on luomua ja lähiruokaa, koska laitumet sijaitsevat täällä Liedossa. Lihan jatkojalostus teetetään myös paikallisissa yrityksissä. Meiltä ostaessasi tiedät tuotteen alkuperän ja pääset näkemään lampaiden kasvatusolosuhteet.

Tuoreen karitsanlihan myynti tapahtuu ennakkovarausten mukaan suoramyyntinä mutta pyrimme pitämään kattavan valikoiman lihaa pakasteena ympäri vuoden


luomuKaritsan liha

Tilallamme karitsat syntyvät pääosin keväällä. Karitsat saavat laiduntaa emojensa kanssa suurimman osan elämästään syöden puhtaita luonnonkasveja perinnemaisemalaitumilla eripuolilla Lietoa.

Karitsanliha on mietoa, hienosyistä, vähärasvaista ja mureaa.
Tuoreen karitsanlihan myynti tapahtuu noin 4-5 kertaa vuodessa, pääsiäisenä, kesällä, syksyllä ja jouluna. .
Karitsanlihat myydään ns. karitsaboxeina, yksi karitsaboxi sisältää puolikkaan karitsan ruhon hienopaloiteltuna ja vakumoituna(mm. viulun, kyljyksiä, lapaa, jauhelihaa, niskakiekkoja) Karitsaboxin saa myös kokonaisesta ruhosta. On myös mahdollisuus ostaa yksittäisiä ruhonosia.

Karitsaboksin hinta on 16€/kg

Pyrimme pitämään myös pakasteena hyvän valikoiman yksittäisiä ruhonosia ja sisäelimiä.

Paisti eli viulu sopii käytettäväksi luullisena tai luuttomana, viipaloituna, täytettynä tai vaikka palvattuna. Luullisen viulun voi laittaa kokonaisena uuniin kypsymään ja luuttoman paistin voi leikata esim. grillipihveiksi.

Lapa soveltuu pataruokiin ja keittoihin. Lavasta saa myös erinomaista rullapaistia tai pataruokaa.

Niska vaatii pitkää kypsytysaikaa ja on omiaan muhennoksissa, pataruuissa ja keitoissa.

Rinta/kylki luullisena(rimpsu) on herkullista grillattavaa. Sopii myös kastikkeisiin, keittoihin ym.

Selkä on karitsan hienointa lihaa. Selästä saadaan karetta, fileet, satula tai kyljykset. Esim. fileestä saa nopeasti herkkua kokonaisena grillattuna ja kuutioina vartaassa.


Lammas säilyke 490g 10€
*laktoositon ja gluteiiniton

Palvituotteet

Tilallamme myytävät palvituotteet palvataan perinteisessä savusaunassa. Lämmitys tapahtuu leppähaloilla ja saunassa on lämpöä noin 80 astetta.

Valikoimistamme löytyy aika ajoin palviviuluja, luutontapalvia sekä palvattua filerullaa.