Lähiruokaa

Syksyllä myytävä karitsanliha on aitoa niittylihaa. Karitsat ovat laiduntaneet koko kesän vehreillä joenrantaniityillä syöden puhtaita luonnonkasveja.

Meillä myytävä karitsanliha on luomua ja lähiruokaa, koska laitumet sijaitsevat täällä Liedossa. Lihan jatkojalostus teetetään myös paikallisissa yrityksissä. Meiltä ostaessasi tiedät tuotteen alkuperän ja pääset näkemään lampaiden kasvatusolosuhteet.

Tuoreen karitsanlihan myynti tapahtuu ennakkovarausten mukaan suoramyyntinä mutta pyrimme pitämään kattavan valikoiman lihaa pakasteena ympäri vuoden


Karitsanliha

Tilallamme karitsat syntyvät pääosin keväällä. Karitsat saavat laiduntaa emojensa kanssa suurimman osan elämästään syöden puhtaita luonnonkasveja perinnemaisemalaitumilla eripuolilla Lietoa.

Karitsanliha on mietoa, hienosyistä, vähärasvaista ja mureaa.
Tuoreen karitsanlihan myynti tapahtuu ennakkovarausten mukaan suoramyyntinä, pääosin keväisin ja syksyisin.
Karitsanlihat myydään ns. karitsaboxeina, yksi karitsaboxi sisältää puolikkaan karitsan ruhon hienopaloiteltuna ja vakumoituna(mm. viulun, kyljyksiä, lapaa, jauhelihaa) Karitsaboxin saa myös kokonaisesta ruhosta.

Karitsanlihan hinnat
Syksy 16€/kg
Kevättalvi 16€/kg

Kannattaa kysellä myös yksittäisiä ruhonosia ja sisäelimiä.
Koirille luita ja elimiä 3€/kg

Paisti eli viulu sopii käytettäväksi luullisena tai luuttomana, viipaloituna, täytettynä tai vaikka palvattuna. Luullisen viulun voi laittaa kokonaisena uuniin kypsymään ja luuttoman paistin voi leikata esim. grillipihveiksi.

Lapa soveltuu pataruokiin ja keittoihin. Lavasta saa myös erinomaista rullapaistia tai pataruokaa.

Niska vaatii pitkää kypsytysaikaa ja on omiaan muhennoksissa, pataruuissa ja keitoissa.

Rinta/kylki luullisena(rimpsu) on herkullista grillattavaa. Sopii myös kastikkeisiin, keittoihin ym.

Selkä on karitsan hienointa lihaa. Selästä saadaan kruunupaistia, fileet,satula tai kyljykset. Esim. fileestä saa hyvää kokonaisena grillattuna ja kuutioina vartaassa.

Lammassäilykettä 490g 8.50€

Palvituotteet

Tilallamme myytävät palvituotteet palvataan perinteisessä savusaunassa. Lämmitys tapahtuu leppähaloilla ja saunassa on lämpöä noin 80 astetta.
Palviviulu
Palvattu filerulla

Palvattu paistirulla