Lampaat

Karitsointi ajoittuu tilallamme kevättalveen. Sisäruokinta kauden jälkeen kerityt uuhet karitsoineen pääsevät kotilaitumelle jossa ne ovat 2-3 viikkoa. Tämän jälkeen pässikaritsat vieroitetaan emistään ja ne lähtevät laiduntamaan siitospässien kanssa ja uuhet ja uuhikaritsat lähtevät laiduntamaan yhdessä perinnebiotoopeille ja luonnonlaitumille Aurajokilaaksoon. Syksy kun saapuu, niin luonnonlaitumet ja perinnebiotoopit tyhjennetään ja lampaat haetaan kotiin. Kotona edessä on kerintä ja astutusryhmien teko. Kukin pässi on omassa uuhiryhmässään noin kuukauden, jonka jälkeen pässit muuttavat kimpassa asumaan omaan karsinaansa ja uuhet jäävät omiin ryhmiinsä. Talvikausi on lampolassa rauhallista ja uuhet kasvattelevat vatsojaan ja valmistautuvat karitsointeihin.

Sipilän lammastila kuuluu valtakunnalliseen tuotosseurantaan.


Tilalla kasvatetaan lampaita roduissa suomenlammas, turkislammas, finndorset ja risteytykset. Jalostuksessa on uuhia tällä hetkellä 150 kappaletta ja kasvamassa on myös hyviä tulevia emoja.

Kasvatamme suomenlampaita väreissä musta, ruskea ja valkoinen. Suomenlammaspässejä meiltä löytyy linjoista 6, 8 ja 45. Osa suomenlammas uuhistamme ovat villaltaan turkistyyppisiä.

Turkislampaissa on joukossa myös risteytyksiä, joka tekee sen että ihania korkkiruuvi kiharaisia lampaita löytyy harmaiden lisäksi myös valkoisina ja mustina. Meillä on kaksi puhdasta gottlanninturkislammas pässiä linjoista B ja C.

Risteytykset

Vuonna 2014 tilalla syntyi ensimmäiset liharisteytykset. Ihastuimme valtavasti nopeakasvuisiin ja pyöreän mallisiin risteytyskaritsoihin. Tilallamme on noin nelisenkymmentä finndorset uuhta.

Lampolasta löytyy puhdas dorset pässi, dorper pässi ja kaksi puhdasta texel pässiä, joita käytetään risteytysjalostukseen.